Tips tegen een doffe/vale huid

De feestdagen zijn weer achter de rug. De meeste mensen eten met en rondom de feestdagen net even wat anders dan anders, ook wordt er veel alcohol genuttigd en dat kan funest zijn voor je huid.  Je krijgt eerder een vale/doffe huid en de huid ziet er ook nog eens ouder uit.

 

Wat doe je tegen een doffe/vale huid?

Na de feestdagen kan je huid en lichaam wel een detox gebruiken. Drink minimaal 6 glazen water per dag. Eet genoeg groenten en volkorenproducten. Ga eens lekker naar buiten. Vooral als je op kantoor werkt en de hele dag binnen bent is het goed om even in de buitenlucht te zijn. Probeer iedere dag minimaal een half uur in de buitenlucht te zijn, ga bijvoorbeeld een half uur wandelen in je lunchpauze.

 

Wat voor producten kan je gebruiken tegen een doffe/vale huid?

Dode huidcellen

Je huid heeft echt een glow nodig en wat kleur. Het is belangrijk om je huid goed te exfoliëren (scrubben). Zo haal je alle dode huidcellen van de huid en ziet je huid er al iets frisser uit. De meeste exfolianten mag je iedere dag tot een paar keer per week gebruiken.

Ik gebruik zelf de daily exfoliant van PCA Skin. Deze exfoliant verwijdert de dode huidcellen en hydrateert de huid. Je kan dit product 1x per dag gebruiken ’s morgens of ’s avonds.

Ook gebruik ik wel vaker de Pore Refining Treatment van PCA skin voor een nog stralendere huid. Dit doe ik ongeveer 2x per week. Het product maakt de huid super glad, reinigt grondig en verfijnt de poriën. Je ziet meteen resultaat.

Een masker voor de glow

Antioxidanten uit groene thee extract beschermen de huid en houden de huid gezond. Die zitten in het Revitalizing Mask van PCA Skin. Het masker heeft een peelende en kalmerende werking. Het zorgt ook voor een stralende, frisse en heldere uitstraling.

 

Behandelingen in de salon:

In de maanden januari en februari richten wij ons op het vernieuwen van de huid. Heb jij last van een doffe/vale huid? Dan is deze behandeling zeker een aanrader. Deze behandeling is eigenlijk voor iedereen aan te raden in deze maanden. Het is nooit slecht om je huid eens een goede oppepper te geven.

Wat houdt de behandeling in?

We gaan in de behandeling werken met een chemische peeling of de microdermabrasie. Bij alle 2 de methodes worden de dode huidcellen verwijderd en wordt je huid gladder, zachter en frisser. Na de chemische peeling of microdermabrasie gebruiken we het Collageen Licht met als resultaat een gehydrateerde huid, fijnere poriën en een soepele huid.

 

Wil jij ook een persoonlijk huidadvies? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek de salon. Ook kun je ons een mail sturen met duidelijke foto’s van je huid. info@huidinstituutstefanieleijser.nl of via ons contactformulier.

 

♡ Stefanie

 

 

 

2 januari 2019