Is je huid winterproof?

Heb jij last van een droge huid in de winter?

De herfst is alweer een tijdje aan de gang. Het is koud buiten en binnen zetten we de verwarming lekker aan. Een droge, trekkerige huid, schilfers en jeuk! Wat doe je eraan?

Hoe ontstaat een droge huid in deze wintermaanden?

Heel wat mensen krijgen een droge en jeukende huid in de wintermaanden. Niet gek want de vochtigheidspercentage van de lucht in huis daalt enorm door de centrale verwarming. Vooral nu we bijna allemaal thuis werken hebben hier meer mensen last van. Ook de temperatuurswisselingen buiten werken niet echt mee voor je huid. Je huid verliest meer vocht waardoor het droog en schraal wordt.

6 tips wat je kunt doen tegen een droge huid:

  1. Zorg dat je huis voldoende luchtvochtig is.

Dat kan je doen door middel van een bakje water bij de verwarming te zetten of een luchtbevochtiger in huis neer te zetten.

  1. Niet te warm en te lang douchen

Douche maximaal 5 tot 10 minuten en zet de douche niet te warm( maximaal 30 graden).

  1. Gebruik parfumvrije zeep bij het douchen

Het beste kan je een parfumvrije douchezeep gebruiken. Ook als je in bad gaat oppassen met al die lekkere zeepproducten. Dit kan je huid namelijk ook uitdrogen. Ga dan ook voor een parfumvrije zeep of parfumvrije badolie. (Loveli Bodywash 14,99 euro)

  1. Smeer je huid goed in

Smeren, smeren, smeren.. Dat kan ik niet vaak genoeg zeggen in de winter. Je kan voor het lichaam het beste een bodycrème gebruiken i.p.v. een bodylotion. Een bodycrème is meer voedend dan een bodylotion. Voor het gezicht raad ik aan om je crème meer dan 2x per dag aan te brengen. Wat ook een super werking heeft in deze maanden is de Moisture reset van Hydropeptide. Deze olie heeft een voedende, beschermende en verzachtende werking. Ook verbetert het de barrièrefunctie van de huid.

  1. Gebruik een exfoliant

Met een exfoliant haal je de dode huidcellen weg en wordt de huid gladder. In de Gentle Exfoliant van PCA skin zit Glycolzuur. Glycolzuur verbeterd het opnamevermogen van de huid en is in staat om vocht vast te houden. Met deze exfoliant heb je dus veel voordelen. Het haalt de dode huidcellen weg, neemt de werkstoffen goed op en hydrateert de huid. (PCA skin Gentle Exfoliant, 45 euro)

  1. Gebruik een goed masker op het gezicht

Gebruik een masker met de goede werkstoffen voor de huid. Het Hydrating mask van PCA skin is voor deze maanden zeer geschikt. Met als hoofdingrediënten Havermelk (vermijd de irritaties), Panthenol (hydrateert de huid) en Sodium Hyaluronaat (is een soort hyaluronzuur en heeft het vermogen om 1.000 maal zijn eigen gewicht aan vocht vast te houden. Gebruik een masker 1 a 2 keer in de week. Het liefst na het douchen omdat dan je poriën open staan. Het masker kan dan nog dieper in de huid. (PCA skin Hydrating Mask, 69 euro)

 

 

 

6 november 2020