Hoe belangrijk is het reinigen van je huid?

Voor de meeste is het normaal om een gezichtscrème te gebruiken maar reinigen ze hun gezicht van tevoren niet. Het is heel belangrijk om je gezicht te reinigen met een reinigingsproduct. Je gezicht met water of zeep wassen is niet voldoende en het is ook slecht voor de huid om met zeep te wassen omdat het de huid alleen maar uitdroogt. Met water spoel je je gezicht alleen maar af maar reinig je het niet. Ook is het zeker niet aan te raden om met een watje te reinigen. Stiekem doen dit heel veel mensen maar met een watje verspreid je het vuil juist! Voor je gezicht te reinigen heb je een goed reinigingsproduct nodig wat afgestemd is op jouw huid.

 

Met goed en consequent te reinigen bereik je mooie resultaten

’S Ochtends reinig je je gezicht omdat je huid ’s nachts veel afvalstoffen, talg en vuil afscheid. Als je in de ochtend wakker wordt is je huid vies ook al zie je dat niet.

’S Avonds reinig je je gezicht om je eventuele make-up resten er vanaf te halen maar ook reinig je je gezicht om de stoffen van buitenaf, uitlaatgassen, huidvet, talg en bacteriën te verwijderen.

Het is belangrijk om in de ochtend en in de avond 2x achter elkaar te reinigen. De eerste keer dat je je gezicht gaat reinigen neem je vooral al het vuil mee en na de tweede keer neem je ook het vettig laagje mee wat op je huid zit. Door je huid 2x te reinigen kan je crème ook beter en dieper worden opgenomen. Ook kies ik ervoor om de huid met sponsjes te reinigen en zal het iedereen aanbevelen omdat de sponsjes nog eens super veel vuil meebrengen. Het is bij het reinigen belangrijk om je hals en decolleté mee te nemen dat zijn ook plekken waar huidveroudering te zien is!

 

Welke reiniging past het beste bij mijn huid?

Ik raad iedereen aan om 2 verschillende reinigingen in de kast te hebben staan. Bijvoorbeeld de enzyme cleanser en de Hy oll en Phytoactive base. Met de enzyme cleanser haal je dagelijks iedere keer een laagje dode huidcellen van je huid af. De Hy oll en Phytoactive base zorgen ervoor dat de huid in balans is na het reinigen. Door de enzyme cleanser kan de huid wat droger worden. Als je daarna de Hy oll en de Phytoactive base gebruikt heb je geen last meer van

dat droge gevoel en heb je toch een goede reiniging gehad. Doordat de enzyme cleanser een laagje dode huidcellen van je huid afhaalt raad ik het aan om het 1x per dag te gebruiken.

Voorbeeld: In de ochtend gebruik je 2x de Hy oll en Phytoactive base achter elkaar. In de avond gebruik je eerst de enzyme cleanser en daarna de Hy oll en Phytoactive base.

Voor ieder huidtype is er een aparte reiniging. Voor een advies nodigen wij je uit om langs te komen in de salon of stuur een mail met een foto van jouw huid, wat je wilt verbeteren en wat je nu gebruikt en dan kun je de producten bij ons in de webshop bestellen.

Welke reinigingsproducten kun je beter niet gebruiken?

De Babor producten zijn heel natuurlijk. De meeste reinigingsproducten die je in de vrije handel kan krijgen bijvoorbeeld bij de kruitvat of etos reinigen niet goed genoeg omdat er minerale oliën inzitten. Het laat ook nog eens een laagje achter op de huid waardoor het serum of de crème niet in de huid trekt maar op de huid blijft liggen. Dus dan heb je niets aan de producten die je na de reiniging aanbrengt.

 

Een goede doorbloeding is belangrijk

Kleurt je huid rood na het reinigen? Dat is juist goed want een goede doorbloeding zorgt voor een goede opname van werkstoffen en voert de afvalstoffen sneller af. De werkstoffen van de crèmes gaan dieper in de huid bij een goede doorbloeding.

 

♡ Stefanie

 

 

8 oktober 2018